Pepparkaks-trifle med lingon

Pepparkaks-trifle med lingon är en läcker engelsk efterrätt där grädde varvas med mjuk kaka.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g pepparkaka - mjuk
  • 1 förp vaniljvisp - (250 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lingondricka - drickfärdig
  • 2 dl lingon - frysta

Garnering

  • 100 g pepparkaksdeg
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pepparkaksdegen och stansa ut 16 granar eller andra former. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt pepparkakorna kallna.

  2. Skär den mjuka pepparkakan i skivor. Vispa vaniljvispen riktigt fast. Vispa grädden fast. Blanda vaniljvisp och grädde. Krossa hälften av pepparkakorna.

  3. Lägg hälften av den mjuka pepparkakan i en skål. Häll över hälften av lingondrickan. Bred på 1/3 av grädden och strö över hälften av lingon och pepparkakskross.

  4. Lägg på resten av den mjuka pepparkakan och häll över lingondrickan. Bred på 1/3 av grädden och strö över lingon och pepparkakskross. Bred över den sista grädden.

  5. Stick i de sparade pepparkaksgranarna och pudra över florsocker. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!