4.34.34.34.34.3

Pepparkaks-trifle med lingon är en läcker engelsk efterrätt där grädde varvas med mjuk kaka.

För 8 personer:

Ingredienser

250 g pepparkaka, mjuk
1 förpackning vaniljvisp, (250 g)
2 dl vispgrädde
1 dl lingondricka, drickfärdig
2 dl lingon, frysta

Garnering:

100 g pepparkaksdeg
florsocker

40 minuter + 8 minuter i ugn

Pepparkaks-trifle med lingon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pepparkaksdegen och stansa ut 16 granar eller andra former. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt pepparkakorna kallna.
  2. Skär den mjuka pepparkakan i skivor. Vispa vaniljvispen riktigt fast. Vispa grädden fast. Blanda vaniljvisp och grädde. Krossa hälften av pepparkakorna.
  3. Lägg hälften av den mjuka pepparkakan i en skål. Häll över hälften av lingondrickan. Bred på 1/3 av grädden och strö över hälften av lingon och pepparkakskross.
  4. Lägg på resten av den mjuka pepparkakan och häll över lingondrickan. Bred på 1/3 av grädden och strö över lingon och pepparkakskross. Bred över den sista grädden.
  5. Stick i de sparade pepparkaksgranarna och pudra över florsocker. Servera genast.
    pren