00000

Pepparkaksdegen går lätt att kavla då den vilat i kylen.

För 1 pepparkakor

Ingredienser

pepparkaksdeg

250 g smör
2,5 dl strösocker
1 ägg
0,75 dl mörk sirap
1 tsk ingefära mald
1 tsk nejlikor malda
1 tsk kanel mald
1 tsk pomeransskal malda
9,5 dl vetemjöl (570 g)
2 tsk bikarbonat

Pepparkakor från Julita – gör så här:

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Koka upp sirap och kryddor och blanda i smeten.  Tillsätt mjöl och bikarbonat. Rör till en smidig deg. Låt degen vila i  kylen ca 12 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut en bit av degen i taget och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Låt kakorna kallna på plåten.