Pepparkakor från Julita

Recept på pepparkakor från Julita. Pepparkaksdegen går lätt att kavla då den vilat i kylen.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

pepparkaksdeg

  • 250 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 0,75 dl sirap - mörk
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk nejlikor - malda
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk pomeransskal - malda
  • 9,5 dl vetemjöl - (570 g)
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Koka upp sirap och kryddor och blanda i smeten.  Tillsätt mjöl och bikarbonat. Rör till en smidig deg. Låt degen vila i  kylen ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut en bit av degen i taget och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Låt kakorna kallna på plåten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!