Pepparbiff med grönsallad

Pepparbiff, serveras med en grönsallad på kikärtor och ruccola.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 paprikor - i olika färg
  • 1 rödlök
  • 1 burk kikärter - kokta (á 380 g)
  • 1 förp rucola - (á 70 g)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 4 biffar - utskurna eller färdiga pepparbiffar (á 125 g)
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. 
Skala och strimla löken. Skölj kikärterna 
och låt dem rinna av.

  2. Vänd ihop paprika, lök, kikärter och rucola.

  3. Vispa ihop 2 msk vinäger med 2 msk oliv-olja, pressad vitlök, 2 krm salt och 1 krm 
svartpeppar. Vänd ner dressingen i salladen.

  4. Rulla biffarnas kanter i 1 msk grovmald svartpeppar på ett fat. Strö över 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Hetta upp 1 msk smör i en panna och stek biffarna 1–2 min på varje sida. Ta upp och låt 
vila några minuter.

  6. Lägg upp på tallrikar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!