Pepparbakad lax

Pepparbakad lax är en snabblagad rätt med mycket smak från tre olika pepparsorter.
God och snabblagad rätt.
God och snabblagad rätt. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,2 kg laxfilé - med skinn, utan ben
  • 2 tsk kampotpeppar - röd
  • 2 tsk grönpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn - hela
  • 2 msk rårössocker
  • 2 tsk salt

Sås

  • 4 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 1 dl dill - hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Krossa de olika pepparsorterna i en mortel. Blanda dem med socker och salt. Gnid in laxen med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 15 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills laxens innertemperatur är 55°.

  3. Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Blanda crème fraichen med citronskal, citronsaft och dill. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera laxen med sås, potatis och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!