33333

Pepparbakad lax är en snabblagad rätt med mycket smak från tre olika pepparsorter.

För 4 personer:

Ingredienser

1,2 kilo laxfilé, med skinn, utan ben
2 tsk kampotpeppar, röd
2 tsk grönpeppar
1 tsk svartpepparkorn, hela
2 msk rårörsocker
2 tsk salt

Sås:

4 dl crème fraiche
1 citron
1 dl dill, hackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

potatis, kokt
sallad

15 minuter + 15 minuter snabbgravning + 20 minuter i ugn

Pepparbakad lax – gör så här:

  1. Krossa de olika pepparsorterna i en mortel. Blanda dem med socker och salt. Gnid in laxen med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 15 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills laxens innertemperatur är 55°.
  3. Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Blanda crème fraichen med citronskal, citronsaft och dill. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera laxen med sås, potatis och sallad.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter, Lax