40 minuter + 40 minuter i ugn
Pepparbakad fläskfilé med citronmarinerad blomkål – gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Gnid in köttet med peppar och salt. Bryn köttet runt om i olja. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Tillaga köttet mitt i ugnen till 65° innertemperatur, ca 40 min. Låt kallna.
- Skär köttet i breda skivor och lägg på ett serveringsfat.
- Citronmarinerad blomkål: Bryt blomkålen i buketter. Skala och skiva löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs blomkål, lök och vitlök i olja. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning och salt. Låt koka under lock ca 5 min tills blomkålen är mjuk.
- Häll bort buljongen och låt kallna. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Tiv skalet. Blanda blomkålen med citronskal före servering.
- Blomkålscrème: Bryt blomkålen i buketter. Koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Låt rinna av och krama ur vätskan i en handduk. Mixa slät med crème fraiche och krydda med salt.
- Garnera fläskfilén med citronmarinerad blomkål och blomkålscrème. Strö över rucola och pinjenötter.