Pepparbakad fläskfilé med citronmarinerad blomkål

Fläskfilén får en aromatisk kryddsmak av både grön- och rosépeppar.

Pepparbakad fläskfilé med citronmarinerad blomkål

 

1. Sätt ugnen på 125°.
2. Gnid in köttet med peppar och salt. Bryn köttet runt om i olja. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Stek köttet mitt i ugnen till  65° innertemperatur,  ca 40 min. Låt kallna.
3. Skär köttet i breda skivor och lägg på ett serveringsfat.
4. Bryt blomkålen i buketter. Skala och skiva löken. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök i olivolja. Häll på buljong och tillsätt salt. Låt koka under lock ca 5 min tills blomkålen är mjuk.
5. Häll bort buljongen och låt kallna. Blanda blomkålen med citronskal före servering.
6. Bryt blomkålen till crèmen i buketter. Koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Låt rinna av och krama ur vätskan i en handduk. Mixa slät med creme fraiche och smaka av med salt.
7. Garnera fläskfilén med citronmarinerad blomkål och blomkålscrème. Strö över rucola och pinjenötter.

Recept från