Penne Rigate Al Capone

Penne rigate, pasta med räfflad yta, kan bytas mot annan kort pasta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 450 g penne rigate
  • 750 g oxfilé i bit
  • 1,5 krm svartpeppar - nymald

Till såsen

  • 200 g skogschampinjoner
  • 3 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 tsk salt
  • 3 msk smör
  • 1 purjolök - finstrimlad
  • 4 tomater - tärnade
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 tärningar oxbuljong
  • 0,5 msk Maizenaredning - för ljusa såser

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skölj och skiva champinjonerna tunt. Fräs svampen i smör tillsammans med vitlök och salt, på medelvärme, till all vätska försvunnit. Rör om då och då.

  2. Blanda svampen med purjolök och tomater. Fräs blandningen 2–3 min.

  3. Tillsätt vatten, grädde, creme fraiche och smulad buljongtärning. Strö över Maizenaredning och koka upp under omrörning. Ställ åt sidan.

  4. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  5. Skär köttet i 12 skivor. Salta och peppra på båda sidor. Stek det i smör i het panna 1/2 minut på varje sida eller grilla i grillpanna.

  6. Servera köttet med rykande het pasta, sås, citron, tomat och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!