Pelargonmuffins med choklad och viol

Här använder vi pelargonsorten Dr. Westerlund. Alternativet är att byta ut bladen mot citronmeliss. Kanderade violer kan köpas på bageri.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 0,75 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk pelargonblad - hackade

Chokladcréme

  • 100 g mörk choklad - mörk
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 150 g mascarponeost
  • 1 dl florsocker

Garnering

  • 5 pelargonblad
  • 12 kanderade violer

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en ­kastrull  och häll i mjölken. Vispa ägg och socker ­poröst. Rör ner smörblandningen. Blanda de ­torra ingredienserna och sikta ner det i smeten. ­Blanda ner pelargonbladen i smeten.

  2. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12–15 min. Låt kallna på galler.

  3. Chokladcrème: Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa ihop choklad, smör, mascarponeost och florsocker. Fyll en spritspåse med crème och spritsa den på ­muffinsen. Garnera med pelargonblad och ­kanderade violer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!