Pelargonmuffins med choklad och viol

00000

Här använder vi pelargonsorten Dr. Westerlund. Alternativet är att byta ut bladen mot citronmeliss. Kanderade violer kan köpas på bageri.

För 12 muffins

Ingredienser

100 g smör
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk hackade pelargonblad

Chokladcréme

100 g mörk choklad
100 g smör, rumsvarmt
150 g mascarponeost
1 dl florsocker

Garnering

5 pelargonblad
12 kanderade violer

15 min + 12-15 min i ugnen

Pelargonmuffins med choklad och viol

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en ­kastrull  och häll i mjölken. Vispa ägg och socker ­poröst. Rör ner smörblandningen. Blanda de ­torra ingredienserna och sikta ner det i smeten. ­Blanda ner pelargonbladen i smeten.
2. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12–15 min. Låt kallna på galler.
3. Chokladcrème: Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa ihop choklad, smör, mascarponeost och florsocker. Fyll en spritspåse med crème och spritsa den på ­muffinsen. Garnera med pelargonblad och ­kanderade violer.

Fler recept med: Bakning, Övrigt