Pekannötter i kolasås med lingon, choklad­grädde och kaksmulor

Pekannötter i kolasås med lingon, choklad­grädde och kaksmulor görs direkt i de glas de ska serveras ur. Portionsförpackade desserter är fint och praktiskt. Varva nötter, lingon, kola och choklad och strö kaksmulorna över strax före servering.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 g pekannötter - rostade
  • 75 g småkakor - torra, t ex ­drömmar eller bondkakor
  • 125 g lingon - rårörda

Chokladgrädde

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 65 g choklad - mörk (70 %)
  • 2 tsk vatten - ljummet

Ingredienser

  • 1 burk karamelliserad mjölk - (397 g)
  • 2 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Chokladgrädde: Lättvispa grädden. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad till 55°. Tillsätt vattnet och vänd snabbt ihop chokladen med grädden. Låt stå i kylen minst 30 min.

  2. Kola: Rör karamelliserad mjölk och grädde till en slät kolasås.

  3. Fördela nötterna i 10 glas. Lägg på kola så att det täcker nötterna. Lägg på lingon. Skeda eller spritsa på chokladgrädden och smula över kaksmulor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!