20 minuter + 30 minuter för degen att vila + 65 minuter i ugn
Pekannötspaj – gör så här:
- Hacka ihop smör, mjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop degen. Täck degen med plastfolie och låt den vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
- Fyllning: Vispa upp äggen lite lätt och blanda ner sirapen. Blanda mjöl, socker, vaniljpulver och salt. Blanda ner äggsmeten och rör försiktigt till en jämn smet. Smält smöret och blanda ner i smeten. Tillsätt pekannötterna.
- Kavla ut pajdegen och klä en form, ca 28 cm i diameter. Täck med aluminiumfolie och fyll pajskalet med baktyngder eller ris. Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut formen och ta bort folien.
- Sänk ugnsvärmen till 175°. Rör om smeten och häll den i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 50 min. Låt svalna.
- Pudra över florsocker och servera med en klick grädde eller vaniljglass.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.