Pekankolapajer

Efterrätt till fest och helg. I de här små pajerna gömmer sig ett krämigt och knaprigt inre.

20 min + 15 min i frysen + ca 25 min i ugnen

Pekankolapajer

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Pajdeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tryck ut degen i små formar, nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i frysen 15 min. Ta ut och grädda dem i ugnen 15–20 min, tills de har fått lite färg.
3. Fyllning: Häll socker, sirap, smör och grädde i en teflonpanna. Låt blandningen sakta koka upp och låt puttra 2 min. Dra från värmen och låt svalna 5 min.
4. Vispa äggen skummiga i en skål. Rör i mjöl, vaniljsocker, nötter och 1 krm salt.
5. Tillsätt sirapsblandningen försiktigt och under omrörning till äggsmeten. Häll blandningen i pajskalen.
6. Grädda formarna på nedre falsen i ugnen 25 min eller tills fyllningen har stannat. Låt pajerna svalna.
7. Till servering: Pudra florsocker över pajerna och servera med vispad grädde.

Recept från /LagaLätt