Små pekankolapajer

Recept på små pekankolapajer. Efterrätt till fest och helg. I de här små pekankolapajerna gömmer sig ett krämigt och knaprigt inre.
Petra Lindstrand
Pekankolapajer
Pekankolapajer Foto: Charlie Drevstam

Pajdeg

  • 100 g smör - rumstempererat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 msk strösocker

Fyllning

  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 25 g smör
  • 0,5 dl mellangrädde - (27 %)
  • 2 ägg - mediumstora
  • 1 tsk vetemjöl
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 100 g pekannötter - orostade, t ex Ica Gott liv
  • salt

Till servering

  • florsocker
  • 2 dl mellangrädde - (27 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Pajdeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tryck ut degen i små formar, nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i frysen 15 min. Ta ut och grädda dem i ugnen 15–20 min, tills de har fått lite färg.

  3. Fyllning: Häll socker, sirap, smör och grädde i en teflonpanna. Låt blandningen sakta koka upp och låt puttra 2 min. Dra från värmen och låt svalna 5 min.

  4. Vispa äggen skummiga i en skål. Rör i mjöl, vaniljsocker, nötter och 1 krm salt.

  5. Tillsätt sirapsblandningen försiktigt och under omrörning till äggsmeten. Häll blandningen i pajskalen.

  6. Grädda formarna på nedre falsen i ugnen 25 min eller tills fyllningen har stannat. Låt pajerna svalna.

  7. Till servering: Pudra florsocker över pajerna och servera med vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!