Pecorinobakad örtlax

55555

Recept på pecorinobakad örtlax. Herbes de provence är en användbar kryddblandning. Den består av örter som ­ros­marin, oregano, ­basilika, salvia och timjan.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g laxfilé utan skinn och ben
1 msk herbes de Provence
1 gul lök liten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl pecorinoost riven, eller ­parmesanost

Tillbehör:

3 dl ris gärna jasminris
3 dl gröna ärter frysta, små 

15 minuter + 10 minuter i ugn

Recept: Pecorinobakad örtlax

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär laxen i fyra bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med örtkrydda, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Skala och finhacka löken. Koka upp lök, grädde och hälften av ­osten. Låt såsen sjuda 3–5 min.
  5. Häll såsen över laxen. Strö över resterande ost. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, tills ­fiskens innertemp­eratur är 54°.
  6. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och strö dem runt om laxen vid servering. Servera med ris.