00000

Recept på Peach melba. Gör ren grillgallret noga innan du grillar persikorna, eller lägg dem i en grillkorg för att de inte ska ta smak av det som grillats före. Servera med kardemumma-smulor och glass.

För 10 pers

Ingredienser

5 st mogna persikor
500 g hallon
2 msk strösocker
1 tsk pressad lime

Kardemummasmulor:

125 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 krm mald kardemumma
1 krm salt

Tillbehör:

1 liter vaniljglass

Garnering:

myntablad

20 min + 15 min i ugnen

Peach melba på grillen med kardemumma-smulor och glass – gör så här:

  1.  Kardemummasmulor: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och blanda med socker, mjöl, kardemumma och salt. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om då och då. Låt smulorna kallna.
  2. Halvera och kärna ur persikorna. Mosa hallonen med socker och limesaft. Grilla persikorna ca 5 min på varje sida.
  3. Servera persikorna nygrillade med rårörda hallon, kardemummasmulor och vaniljglass. Garnera med myntablad.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!