Pavlova med passionsfruktscurd

Pavlova med passionsfruktscurd är en söt men samtidigt uppfriskande dessert.
Tove Nilsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Curd

  • 6 passionsfrukter - (ca 1 dl juice)
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör

Fyllning

  • 0,5 ananas
  • 1 mango
  • 3 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och ­vinäger och vispa till en slät maräng­smet. Klicka ut åtta runda ringar på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Sätt plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme. Låt marängerna kallna på galler.

  3. Curd: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en ­finmaskig sil, mät till 1 dl. Blanda passionsfruktsjuice, citronsaft, smör och socker i en kastrull. Vispa ner äggen i blandningen. Sjud över medelvärme tills krämen har tjocknat. Sila genom finmaskig sil och låt kallna. Förvara i kylen.

  4. Skala ananasen och skär bort den ­grova stocken i mitten. Tärna fruktköttet. Skala, kärna ur och tärna mangon. Halvera och skrapa ut kärnorna ur passionsfrukten, blanda med ananas och mango.

  5. Vispa grädden. Toppa marängerna med passionsfruktscurd, vispad grädde, frukt och mynta precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!