Pavlova med passionsfruktscurd
Ingredienser
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vitvinsvinäger
Curd
- 6 passionsfrukter - (ca 1 dl juice)
- 0,5 dl citron - pressad
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 75 g smör
Fyllning
- 0,5 ananas
- 1 mango
- 3 passionsfrukter
- 3 dl vispgrädde
Garnering
- mynta
Gör så här
-
Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och vinäger och vispa till en slät marängsmet. Klicka ut åtta runda ringar på en plåt med bakplåtspapper.
-
Sätt plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme. Låt marängerna kallna på galler.
-
Curd: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en finmaskig sil, mät till 1 dl. Blanda passionsfruktsjuice, citronsaft, smör och socker i en kastrull. Vispa ner äggen i blandningen. Sjud över medelvärme tills krämen har tjocknat. Sila genom finmaskig sil och låt kallna. Förvara i kylen.
-
Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Tärna fruktköttet. Skala, kärna ur och tärna mangon. Halvera och skrapa ut kärnorna ur passionsfrukten, blanda med ananas och mango.
-
Vispa grädden. Toppa marängerna med passionsfruktscurd, vispad grädde, frukt och mynta precis före servering.