4.24.24.24.24.2

Pavlova med passionsfruktscurd är en söt men samtidigt uppfriskande dessert.

För 8 personer:

Ingredienser

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger

Curd:

6 passionsfrukter, (ca 1 dl juice)
0,5 dl citron, pressad
3 ägg
2 dl strösocker
75 g smör

Fyllning:

0,5 ananas
1 mango
3 passionsfrukter
3 dl vispgrädde

Garnering:

mynta

30 minuter + 1 1/2 timme i ugn

Pavlova – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och ­vinäger och vispa till en slät maräng­smet. Klicka ut åtta runda ringar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Sätt plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme. Låt marängerna kallna på galler.
  3. Curd: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en ­finmaskig sil, mät till 1 dl. Blanda passionsfruktsjuice, citronsaft, smör och socker i en kastrull. Vispa ner äggen i blandningen. Sjud över medelvärme tills krämen har tjocknat. Sila genom finmaskig sil och låt kallna. Förvara i kylen.
  4. Skala ananasen och skär bort den ­grova stocken i mitten. Tärna fruktköttet. Skala, kärna ur och tärna mangon. Halvera och skrapa ut kärnorna ur passionsfrukten, blanda med ananas och mango.
  5. Vispa grädden. Toppa marängerna med passionsfruktscurd, vispad grädde, frukt och mynta precis före servering.
Fler recept med: Frukt och bär