00000

En Pavlova som är krämig inuti och frasig utanpå.

För 6 cocotteformar

Ingredienser

Maräng

2 stora äggvitor
1 krm ättiksprit (12 %)
1,3 dl strösocker

Garnering

2 dl vispgrädde
4 gröna kiwifrukter
1 myntakvist
1 msk florsocker

1. Sätt ugnen på 125°. Smöra och sockra 6 cocotteformar som rymmer 1 1/2 dl. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med ättiksprit. Tillsätt strösockret och vispa ytterligare ca 5 min.
2. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen
ca 35 minuter. Stäng av värmen och låt formarna svalna
i ugnen ett par timmar.
3. Vispa grädden. Skala och klyfta kiwin. Blanda kiwi, myntablad och florsocker. Gör ett hål i marängen stick ned kiwi. Garnera med en klick vispad grädde.