Patates ve hellim mucveri – plättar med potatis och halloumi

Recept på Patates ve hellim mucveri (plättar med potatis och halloumi). Kombinationen potatis och halloumiost ger de krispiga plättarna en fin sälta. Servera direkt, annars blir plättarna sega.
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 200 g halloumiost
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skala potatisen. Grovriv potatis och halloumi. Blanda i örter och mjöl. Vispa äggen lätt och blanda ner i potatisblandningen. Krydda med salt och peppar.

  2. Stek plättar av smeten i olja i en stekpanna, 2–3 min på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!