Patatas à la riojana

Servera gärna stekta lammkotletter till den smakrika, rustika potatisgrytan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg potatisar - små
  • 1 gul lök - stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprika - röd
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 piri-piri (chilifrukter)
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 250 g chorizo - skivad
  • 4 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar. Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och tärna paprikan.

  2. Stek potatisen i olja i en gryta under omrörning tills den fått färg, ca 10 min. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 5 min. Blanda ner paprika, salt och krossad piripiri och stek ytterligare 2 min .

  3. Tillsätt vin och chorizo. Koka 3 min. Häll på vatten så att det täcker och låt sjuda ca 10 min. Servera grytan i skålar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!