00000

Pata negra är en extra fin skinka från Spanien. Den kan ersättas med serranoskinka eller annan lufttorkad skinka.

För 10 person(er)

Ingredienser

20-30 skivor pata negra

Svamptapenade

400 g blandsvamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 msk olivolja
1 tsk timjan plockad
2 dl parmesanost riven
2 tsk citron pressad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Garnering

rivet citronskal, finstrimlad parmesanost

1. Dela skinkan i mindre bitar och fördela på fat med smörgåspapper mellan så att de inte klibbar ihop.
2. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök mjukt i smör ca 5 min. Mixa fräset med olivolja och timjan. Blanda i parmesanosten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3. Garnera med rivet citronskal och parmesanost.