00000

Pastramiwraps med tsatsiki - matigt och lättpackat!

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 gurka, (150 g)
1 1/2 dl grekisk yoghurt
1 vitllöksklyfta
1 stor rödlök
1 tsk strösocker
4 stora tortillabröd
1/2 ask mixsallad (150 g) alt isbergssallad
200 g pastrami alt rostbiff i tunna skivor
50 g oliver utan kärnor
salt + nymald svartpeppar

20 min

Pastramiwraps med tsatsiki – gör så här:

  1. Skala gurkan. Halvera den på längden och skrapa ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan grovt och krama ut vätskan ordentligt.
  2. Blanda gurka och yoghurt, pressa i vitlöken. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Strö över sockret och 1/2 tsk salt. Låt dra 10 min. 
Skölj bort salt och socker.
  4. Grovhacka oliverna. Fördela samtliga 
ingredienser på bröden. Rulla till fasta rullar. Slå in dem i plastfolie.