Pastasnurror, skink- och spenatfyllda

Pastarätten görs i ugnen och måste göras med färsk pasta. Alla märken går bra men Pastella är lite lättare att vika ut på arbetsbordet eftersom banden ligger prydligare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g tagliatelle - färsk
  • 1 gul lök - hackad
  • 1 vitlök - pressad
  • 150 g spenat - färsk
  • 2 tsk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 150 g skinka - rökt, i tunna skivor
  • 2 msk ost - riven

Sås

  • 2 dl köttbuljong
  • 3 dl tomatsås - färdigköpt

Tillbehör

  • 400 g broccoli - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°

  2. Fräs lök, vitlök och spenat i smöret. Salta och peppra.

  3. Vik ut pastan på arbetsbänken till en rektangel.

  4. Lägg skinkskivorna på pastabädden, bred ut spenatröran på skinkan. Rulla ihop från långsidan, hjälp till med handflatorna så att allt kommer med. Skär rullen i 8 bitar. Krama till bitarna lite med handen och ställ dem på ett ugnssäkert fat.

  5. Koka upp buljongen och blanda med tomatsås. Koka upp blandningen och häll den över pastasnurrorna. Strö över osten. Gratinera ca 10 minuter i mitten av ugnen.

  6. Servera pastasnurrorna med broccoli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!