Pastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsallad

Pastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsallad är troligtvis en av de enklaste pastarätterna du kan göra på 10 minuter. Ärterna kokar tillsammans med pastan och ingredienserna till såsen mixas snabbt och lätt slätt i en mixer – precis som en smoothie – och hälls över den kokta pastan och ärterna.
David Frenkiel
Luise Vindahl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 g pastasnäckor
  • 100 g gröna ärter - frysta
  • parmesan - ev

Spenatsås

  • 70 g babyspenat
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 dl havremjölk - eller valfri mjölk
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 dl basilika
  • 1 dl mynta
  • 1 dl sötmandlar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Vattenmelonsallad

  • 400 g vattenmelon
  • 200 g körsbärstomater - gula
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk mynta

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten i en stor kastrull och tillsätt de frysta ärterna när ca 2 min återstår av tillagningstiden.

  2. Spenatsås: Lägg alla ingredienser till spenatsåsen i en mixer och mixa slätt på hög hastighet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer örter, citron och salt.

  3. Sallad: Skär vattenmelon i kuber. Halvera körsbärstomaterna. Blanda melon, tomater, olja och citronsaft. Hacka myntan och blanda med tomater och melon.

  4. Sila av kokvattnet från pastan och ärterna. Häll tillbaka pastan och ärterna i kastrullen och häll över såsen. Rör om. Riv över parmesan om du vill. Servera pastan i skålar och toppa med vattenmelonsalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!