3.83.83.83.83.8

Pastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsallad är troligtvis en av de enklaste pastarätterna du kan göra på 10 minuter. Ärterna kokar tillsammans med pastan och ingredienserna till såsen mixas snabbt och lätt slätt i en mixer – precis som en smoothie – och hälls över den kokta pastan och ärterna.

För 1

Ingredienser

300 g pastasnäckor
100 g gröna ärter, frysta
parmesanost, ev

Spenatsås:

70 g babyspenat
0,5 vitlöksklyfta
2 dl havremjölk, eller valfri mjölk
0,5 dl olivolja
2 msk citron, pressad
1 dl basilika
1 dl mynta
1 dl sötmandlar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Vattenmelonsallad:

400 g vattenmelon
200 g körsbärstomater, gula
1 msk olivolja
1 msk citron, pressad
2 msk mynta

20 minuter

Pastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsallad – gör så här:

  1. Koka pastan i saltat vatten i en stor kastrull och tillsätt de frysta ärterna när ca 2 min återstår av tillagningstiden.
  2. Spenatsås: Lägg alla ingredienser till spenatsåsen i en mixer och mixa slätt på hög hastighet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer örter, citron och salt.
  3. Sallad: Skär vattenmelon i kuber. Halvera körsbärstomaterna. Blanda melon, tomater, olja och citronsaft. Hacka myntan och blanda med tomater och melon.
  4. Sila av kokvattnet från pastan och ärterna. Häll tillbaka pastan och ärterna i kastrullen och häll över såsen. Rör om. Riv över parmesan om du vill. Servera pastan i skålar och toppa med vattenmelonsalladen.