Pastasnäckor med ratatouille och fetaost

4.84.84.84.84.8

Pastasnäckor med ratatouille och fetaost kan enkelt lagas av saker som kanske blivit över i kylen. I tomatsåsen kan många små grönsakssnuttar användas.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g pastasnäckor
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 zucchini
3 morötter
2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater, (400 g)
1 tsk rosmarin
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl ost, lagrad, riven 
75 g fetaost

20 minuter + 12 minuter i ugn

Pastasnäckor med ratatouille och fetaost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.  Skär zucchinin i bitar. Skala och hacka morötterna. Fräs lök och grönsaker i olja i en gryta ca 5 min. Häll på tomaterna, skölj ur burken med 1 dl vatten och häll i grytan. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Låt koka  under lock ca 10 min.
  3. Blanda pasta och grönsakssås i en ugnssäker form. Strö på riven ost och fetaost. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.