55555

Rätten uppfanns en kväll av Johanna med det hon hittade i kylen.
Sambal oelek och massor av färsk basilika sätter sting på såsen.
Det tar en liten stund att tina och skala räkorna men det är det väl värt De med  skal är mycket godare än de färdigskalade.
Tänk på att inte koka räkorna för då blir de sega och torra.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g räkor med skal
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater i olja
2 dl crème fraiche, gärna lätt
0,5 tsk sambal oelek
0,5 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 kruka färsk basilika
1 nypa grovmald svartpeppar

1. Skala räkorna. Finhacka vitlök och skär soltorkade tomater i strimlor.
2. Fräs vitlök och tomater i lite av tomatoljan. Tillsätt crème fraiche, sambal oelek, smulad fiskbuljong och vatten. Låt koka några minuter.
3. Hacka basilikan grovt, spara eventuellt några kvistar till garnering.
Servera såsen med nykokt pasta och nymald svartpeppar.