Pastasås med ädelost och broccoli

3.63.63.63.63.6

Recept på pastasås med ädelost och broccoli. Alla vet att ost, broccoli och päron passar bra ihop. Här är en mättande pastasås med strimlad skinka och broccoli.

För 4 person(er)

Ingredienser

280 g fullkornspasta, penne eller fusilli, Kungsörnens
200 g broccoli
2,5 dl ädelostsås, Kelda eller ostsås
150 g skinka, strimlad rökt eller kassler
2 päron, fint tärnade, gärna hårda
1 sallad, påse, blandad (ca 150 g)
1 cocktailtomater, i ask (250 g)
2 paprikor

15 min

Pastasås med ädelost och broccoli – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela broccolin i små buketter och koka dem mjuka i saltat vatten några minuter. Mixa broccolin. Koka upp såsen och lägg ner den mixade broccolin och skinkan. Värm.
  3. Blanda ner päron och servera med kokt pasta och sallad med halverade tomater och tärnade paprikor.