3.83.83.83.83.8

Pastasallad niçoise innehåller salta smaker i en härlig kombo. Häll dressingen i en separat burk med lock och ta med ut.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g pastaskruvar, gärna ärt- eller bönpasta
300 g haricots verts
2 ägg
200 g körsbärstomater
0,5 gurka
1 rödlök, liten
2 burkar tonfisk i olja, (à 200 g)
12 sardellfiléer
1,5 dl kalamataoliver

Dressing:

0,75 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta, liten
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Pastasallad niçoise – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  2. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt rinna av och svalna.
  3. Mjukkoka  äggen. Spola dem i kallt vatten, skala och skär dem i klyftor.
  4. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär den i skivor. Skala och skiva löken tunt.
  5. Blanda alla ingredienser utom äggklyftorna i en stor skål eller burk med lock.
  6. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera salladen med ägg, dressing och bröd.
Fler recept med: Fisk, Franskt, Pasta, Picknick, Sallader