Pastasallad med pestomarinerad kycklingfilé
- Skär kycklingfiléerna i grova strimlor.
- Kör basilikablad, nötter och vitlök i en matberedare tills allt är finfördelat. Tillsätt oljan lite i taget och slutligen parmesanost, salt och peppar.
- Blanda peston med kycklingen och låt marinera några timmar eller upp till ett dygn.
- Skär salladen, halvera tomaterna, skiva löken samt dela sparrisen i bitar och koka den i lättsaltat vatten 2 minuter, varefter den ska spolas kall.
- I samband med serveringen steks kycklingen i smör med sin marinad 4-5 minuter i en ej för het panna (helst med släpplättbeläggning).
- Koka samtidigt pastan i lättsaltat vatten så att den är färdig samtidigt med kycklingen.
- Fördela sallad, grönsaker, nykokt pasta och kycklingen på stora tallrikar eller uppläggningsfat, garnera med parmachipsen.
Parmachips:
Lägg ut skinkskivorna i en stor torr stekpanna och ställ den på svag värme på spisen 8-10 minuter eller tills skinkskivorna torkat till och blivit knapriga utan att de får någon stekfärg.
Skulle du inte hitta lufttorkad skinka till parmachipsen ersätter du den med riktigt knaperstekt bacon.