00000

Pastasallad med currykyckling, chutney och cashewnötter. Poulärt på varje buffé, en även på sportlov eller utflykter.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

500 g penne-pasta
2 kycklingar grillade
1 paprika röd
1 burk majs (ca 300 g)
1 purjolök (ca 5 cm) bit
3 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
3 msk mango chutney
2 tsk curry
1 tsk salt
100 g cashewnötter salta

Garnering:

1 apelsin
krussallad
mangoldskott

Pastasallad med kyckling

1. Koka pastan enlig anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt pastan rinna av.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingarna. Skär köttet i mindre bitar.
3. Kärna ur och strimla paprikan. Låt majsen rinna av. Ansa och finstrimla purjolöken.
4. Blanda yoghurt och majonnäs och smaka av med mango chutney, curry och salt. Vänd i kyckling, paprika, majs, purjo och nötter.
5. Skölj apelsinen i ljummet vatten och skär den i klyftor. Riv salladen i bitar och lägg den på ett fat tillsammans med mangoldskotten. Lägg på pastasalladen och garnera med apelsinklyftor.