En pastasallad uppskattas alltid på buffé. Bra festmat till många. Det blir dessutom extra gott med kronärtskockshjärtan.

För 50 person(er)

Ingredienser

1 kg pastasnäckor
4 burk kronärtskockshjärtan
200 g parmesanost
5 pkt cocktailtomater
200 g bladpersilja

Dressing

0,5 dl vitvinsvinäger
1 msk flingsalt
0,5 msk svartpeppar grovmald
1 dl olivolja

Recept: Pastasallad med kronärtskockshjärtan

  1. Koka pastan, sila av vattnet, låt svalna och rör ev ner en skvätt vatten så att pastan inte klumpar ihop sig.
  2. Sila av kronärtskockshjärtana, klyv dem.
  3. Grovriv osten. Halvera tomaterna och nyp persiljebladen från stjälkarna.
  4. Rör ihop dressingen, först vinäger med salt, tillsätt peppar och olja.
  5. Blanda grönsakerna med dressingen och därefter med pastan.