00000

Pastasallad med halloumi och basilikaolja. Halloumin blir godast om den smörsteks ombord och blandas ner i pastasalladen.

För 4 personer

Ingredienser

300 g pastaskruvar
200 g halloumiost
1 msk smör
1 avokado
1 paprika röd
2 tomater
80 g rucola
1 dl oliver svarta

Basilikaolja:

0,5 dl avokadoolja eller rapsolja
2 msk basilika hackad
2 krm salt

Pastasallad med halloumi – gör så här:

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skär halloumin i 2 cm stora bitar. Stek bitarna i smör tills de fått en fin ljusbrun färg.
  3. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär tomaten i klyftor eller bitar.
  4. Mixa olja, basilika och salt med mixerstav. Blanda alla ingredienser i en stor skål och vänd i basilika­oljan.