Pastasallad med basilikakeso

3.93.93.93.93.9

Matig pastasallad med basilikakeso som snabbt blandas samman. Fullkornspasta ger både smak och en matigare känsla. Pastasalladen är vegetarisk men kan serveras till stekt kött eller korv. Eller blanda i några skivor av en kryddig chorizo. Pastasalladen kan serveras ljummen eller kall.

För 4 personer

Ingredienser

0,5 basilikakeso (recept nedan), sats
300 g fullkornspasta
0,5 burk röda bönor, (200 g)
1 dl salladslök eller purjolök, strimlad
0,5 gurka
3 selleristjälkar
12 körsbärstomater, eller 3 st vanliga tomater
1 påse familjesallad, eller gourmetsallad (Strax)
1 dl svarta oliver
0,1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Basilikakeso

500 g keso
1 kruka basilika, blad av
2 skalade vitlöksklyftor
75 g riven parmesanost
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Recept: Matig pastasallad med basilikakeso

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt den rinna av väl och blanda den med basilikakeso en stor skål.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten, skölj och strimla salladslök, dela gurkan i bitar, skiva stjälksellerin.
  3. Blanda samtliga ingredienser med pastan. Servera.

Basilikakeso:

Mixa samtliga ingredienser med mixerstav eller i matberedare.