Matig pastasallad med basilikakeso som snabbt blandas samman. Fullkornspasta ger både smak och en matigare känsla. Pastasalladen är vegetarisk men kan serveras till stekt kött eller korv. Eller blanda i några skivor av en kryddig chorizo. Pastasalladen kan serveras ljummen eller kall.

För 4 personer

Ingredienser

0,5 basilikakeso (recept nedan) sats
300 g fullkornspasta
0,5 burk röda bönor (200 g)
1 dl salladslök eller purjolök strimlad
0,5 gurka
3 selleristjälkar
12 körsbärstomater eller 3 st vanliga tomater
1 påse familjesallad eller gourmetsallad (Strax)
1 dl svarta oliver
0,1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Basilikakeso

500 g keso
1 kruka basilika blad av
2 skalade vitlöksklyftor
75 g riven parmesanost
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Recept: Matig pastasallad med basilikakeso

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt den rinna av väl och blanda den med basilikakeso en stor skål.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten, skölj och strimla salladslök, dela gurkan i bitar, skiva stjälksellerin.
  3. Blanda samtliga ingredienser med pastan. Servera.

Basilikakeso:

Mixa samtliga ingredienser med mixerstav eller i matberedare.