00000

Det här funkar helt klart som bjudmat! Och ändå är det inte alls svårt att göra.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g färska lasagneplattor
25 g torkade trattkantareller eller
300 g champinjoner
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
100 g parmesanost
1 burk ricottaost (250 g)
7 1/2 dl vatten
1 1/2 svampbuljongtärning
12 små pak soi

20 min + 15 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg den torkade svampen i ljummet vatten ca 10 min eller ansa och skiva champinjonerna. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
2. Krama vätskan ur svampen. Fräs svamp, purjolök och vitlök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt fräset svalna. Riv parmesanosten och blanda med svampfräs och ricotta.
3. Fördela röran  på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Häll buljongen över rullarna och täck med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.  
4. Ansa och koka pak soi i lättsaltat vatten ca 5 min. Servera pastarullarna med buljongen och pak soi.