4.54.54.54.54.5

Pastarullar med krämig svampfyllning och basilikabuljong är smakrikt och gott. Välj gärna karljohan eller skogschampinjoner till pastarullarna. Basilikan ska mixas ner i såsen strax före servering så att såsen behåller sin fräscha fina färg.

För 4 personer:

Ingredienser

8 lasagneplattor, färska 
300 g svamp, + 200 g
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör, + 1 msk
1 tsk salt, + 2 krm
2 krm svartpeppar, nymald, + 1 krm
200 g mascarponeost
1 dl parmesanost

Basilikabuljong:

3 dl vatten
1 dl vitt vin, torrt
2 msk grönsaksfond, konc
50 g smör, rumsvarmt
1 kruka, basilika

Garnering:

basilika

Tillbehör:

sallad

45 minuter

Pastarullar med svampfyllning – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Ansa och skär 300 g svamp i små bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek svampen i 2 msk smör tills vätskan kokat in och den börjar få färg. Tillsätt purjolök och vitlök och låt steka med ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt svalna. Blanda fräset med mascarpone och parmesan.
  3. Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp dem med hålslev och spola hastigt av dem med kallt vatten. Lägg plattorna på en skärbräda och klicka på svampfyllningen. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnssäker form. Täck med bakplåtspapper. Ställ rullarna i ugnen och låt dem bli varma.
  4. Ansa och skär 200 g svamp i bitar. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Buljong: Koka upp vatten, vin och fond och låt sjuda ca 5 min. Mixa smör och basilika med mixerstav. Mixa ner smöret i buljongen.
  6. Lägg rullarna på tallrikar och häll över buljongen. Garnera med den stekta svampen och basilika. Servera med sallad.