Pastaplock

Barn gillar när ingredienserna till maten serveras var för sig. Varierar du tillbehören får alla oftast i sig vad de behöver ändå.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 majskolvar - frysta (200 g)
  • 300 g fullkornspasta - t ex fusilli
  • 150 g rökt skinka - skivad
  • 250 g körsbärstomater - gula och röda
  • 1 avokado
  • 100 bit fetaost
  • 1 dl oliver - urkärnade (gärna kalamata)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Fyll en rymlig kastrull med vatten och salt. Lägg i majs-kolvarna och låt vattnet koka upp. Låt koka ca 8 min. Ta upp dem med hålslev. Koka pastan i samma vatten enligt anvisning på förpackningen. Dela majsen i bitar.

  2. Strimla skinkan. Skölj och halvera tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i skivor. Dela fetaosten i mindre bitar.

  3. Lägg upp allt plock i skålar och ställ fram på bordet med olivolja, flingsalt och peppar. Låt nu var och en göra sin egen favoritpastatallrik. Ca 530 kcal per portion: 19 g fett • 24 g protein • 64 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!