Pastapizza

En smidig rätt med allt i en form som sköter sig själv i ugnen. Ett bra sätt att ta till vara rester. Kanske finns det redan färdigkokt spaghetti i kylen?
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g spaghetti
  • 2 gröna paprikor
  • 1 msk smör - till formen
  • 80 g salami - i tunna skivor
  • 150 g rökt skinka - i strimlor
  • 1 pkt cocktailtomater - (250 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 kruka oregano - färsk, klippt
  • 1 pkt gräslök - fryst (35 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl ost - riven (50 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Koka spaghetti i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Låt dem koka med de sista 2 minuterna. Häll i durkslag och spola av med kallt vatten.

  3. Smält smöret i en en ugnssäker form i ugnen. Fördela pasta och paprika i formen. Lägg på salami och skinka.

  4. Skölj och skär tomaterna i halvor. Lägg dem i formen.

  5. Vispa ihop ägg, mjölk, oregano, gräslök, salt och svartpeppar. Häll på blandningen och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!