Pastapanna med kräftstjärtar

Snabblagad makaronipanna som lagas direkt i en stor stekpanna. Här används skruvar av vit fiberpasta som ser ut och smakar som vanlig pasta men som innehåller 6 % fibrer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl pastaskruvar - vit fiberpasta
  • 1 gul lök
  • 1 burk kräftstjärtar - skalade, kokta (320 g)
  • 5 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl dill - hackad

TILLBEHÖR

  • 4 morötter - rivna

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Skala och hacka löken. Låt kräftstjärtarna rinna av. Vispa ihop ägg och mjölk.

  3. Fräs löken mjuk i smör i en stor stekpanna. Rör ner pastan. Tillsätt salt, peppar och dill.

  4. Häll i äggsmeten och rör försiktigt så att den rinner ner och stelnar. Blanda i kräftstjärtarna mot slutet av stekningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!