00000

Pastagratäng med tonfisk och kapris är en smidig allt-i-ett-rätt. Vitlöken blir mild och god när den först får steka i olja och sedan kokas i tomatsåsen.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta, t ex penne
2 burkar tonfisk, i olja (à 200 g)
1 burk kapris, (100 g)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 förpackning tomater, krossade (500 g)
100 g parmesanost
100 g rucola
olivolja, salt, nymald svartpeppar

15 minuter + koktid + tid i ugn

Pastagratäng med tonfisk och kapris – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 275°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Låt tonfisk och kapris rinna av. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken. Stek lök och vitlök i 3 msk olja tills den fått fin färg. Häll över tomatkross. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Låt koka under lock ca 10 min. Rör i tonfisk och kapris.
  3. Riv osten. Låt pastan rinna av. Blanda ner pasta och hälften av osten i tomatröran. Lägg röran i en ugnssäker form och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min tills osten smält och fått fin färg.
  4. Toppa gratängen med lite rucola och servera resten till.