Pastagratäng med tonfisk och kapris

Pastagratäng med tonfisk och kapris är en smidig allt-i-ett-rätt. Vitlöken blir mild och god när den först får steka i olja och sedan kokas i tomatsåsen.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex penne
  • 2 burkar tonfisk - i olja (à 200 g)
  • 1 burk kapris - (100 g)
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 100 g parmesan
  • 100 g rucola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Låt tonfisk och kapris rinna av. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken. Stek lök och vitlök i 3 msk olja tills den fått fin färg. Häll över tomatkross. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Låt koka under lock ca 10 min. Rör i tonfisk och kapris.

  3. Riv osten. Låt pastan rinna av. Blanda ner pasta och hälften av osten i tomatröran. Lägg röran i en ugnssäker form och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min tills osten smält och fått fin färg.

  4. Toppa gratängen med lite rucola och servera resten till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!