00000

I det här receptet på pastagratäng har vi använt färdiggrillad kyckling. Om du vill förkorta tillagningstiden går det bra att använda färdig tomatsås på glasburk.

För 4 personer

Ingredienser

1 kyckling grillad
1 squash (ca 250 g)
1 citron rivet skal
1 msk salvia hackad
1 pkt lasagneplattor färska, (á 250 g)
1 burk mascarpone (á 250 g)
2 dl ost riven

Tomatsås

2 lökar gula
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tomater burkar, krossade á 400 g
2 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

tillbehör

rucolasallad

30 min + 20 min

Pastagratäng med kyckling och salvia

 

1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 15 min.
2. Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i små tärningar. Skär squashen i tunna skivor på längden med en potatisskalare.
3. Bred hälften av mascarponen på lasagneplattorna. Fördela kyckling, squash, citronskal och salvia. Rulla ihop och skär varje rulle i tre bitar. Blanda ner resten av mascarponen i tomatsåsen. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Ställ i rullarna med snittytan uppåt. Häll resten av tomatsåsen över rullarna. Strö på osten.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.