Pastagratäng med kyckling och ricotta

Använd för enkelhetens skull fryst spenat med vitlökssmak eller tillsätt en pressad vitlöksklyfta själv. Servera gärna med rödkålssallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g pasta - gärna penne eller radiatore
  • 450 g bladspenat - med vitlök, fryst (Findus)
  • 350 g kycklingfilé - strimlad
  • 0,5 msk smör - (+ 0,5 msk)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g ricottaost
  • 0,5 dl parmesan - riven
  • 200 g rödkål - strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka pasta i lättsaltat vatten. Blanda ner den frysta spenaten när någon minut återstår. Häll av det mesta av vattnet, spara ca 2 dl i botten av kastrullen.

  2. Stek kycklingköttet i smör tills det fått fin färg och är genomstekt. Salta och peppra.

  3. Blanda ner kyckling och ricottaost i pastan och fördela den i en smord ugnssäker form. Strö över parmesanost.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med rödkålen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!