00000

Använd för enkelhetens skull fryst spenat med vitlökssmak eller tillsätt en pressad vitlöksklyfta själv. Servera gärna med rödkålssallad.

För 4 personer

Ingredienser

350 g pasta gärna penne eller radiatore
450 g bladspenat med vitlök, fryst (Findus)
350 g kycklingfilé strimlad
0,5 msk smör (+ 0,5 msk)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
250 g ricottaost
0,5 dl parmesanost riven
200 g rödkål strimlad

Pastagratäng med kyckling och ricotta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka pasta i lättsaltat vatten. Blanda ner den frysta spenaten när någon minut återstår. Häll av det mesta av vattnet, spara ca 2 dl i botten av kastrullen.
  2. Stek kycklingköttet i smör tills det fått fin färg och är genomstekt. Salta och peppra.
  3. Blanda ner kyckling och ricottaost i pastan och fördela den i en smord ugnssäker form. Strö över parmesanost.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med rödkålen.