Recept på pastagratäng med bacon. Knaperstekt bacon i små bitar, strös över när gratängen är färdig

För 4 personer

Ingredienser

250 g bladspenat fryst
1 gul lök
1 msk smör
1 burk tomater krossade (400 g)
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
8 lasagneplattor färska
2,5 dl ostsås färdig, t ex kelda
1 pkt bacon (140 g)

Tillbehör:

sallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ut vattnet.Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
  2. Rör i spenat, tomater med sitt spad, smulad buljongtärning och sambal oelek. Låt det koka 2 min.
  3. Varva lasagneplattor och grönsaksröran i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Strö det över den färdiga pastagratängen. Servera med sallad.