Pastafavoriten

Detta är en snabblagad och smakrik rätt som snabbt sällar sig till favoriterna. Med körsbärstomater är den god året om.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g fettuccini - eller tagliatelle
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk salvia - hackad
  • 50 g rucola
  • 1 tsk citron - rivet skal
  • 20 g parmesan - riven (3 msk)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Skölj och halvera tomaterna. Hetta upp oljan i en traktörpanna. Tillsätt pressad vitlök, tomater och salvia. Värm 30 sek, vänd i rucola och citronskal.

  3. Häll av pastavattnet och blanda pastan med tomatröra och parmesanost. Servera. Ca 415 kcal per portion, varav 14 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!