Pasta vongole

Är det svårt att få tag i vongole? Byt ut dem mot hjärt- eller blåmusslor.
Allt om Mat
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 1 vongole - hjärt- eller blåmusslor, 1 påse
  • 2 vitlök - klyftor
  • 4 schalottenlökar
  • 3 msk olivolja
  • 4 tomater - tärnade, skållade och skalade
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vitt vin
  • 350 g spaghetti
  • 4 msk persilja - strimlad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Rensa och skölj vongole. Eller borsta och skölj hjärt- och blåmusslor. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.

  2. Skala, finhacka och fräs vitlök och lök mjuka i oljan i en stor gryta utan att de tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt tomaterna, smula ner buljongtärningen och fräs 1-2 minuter. Tillsätt vinet och koka 1-2 minuter.

  3. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock, vongole ca 2 minuter, hjärtmusslor 3-4 minuter, blåmusslor ca 5 minuter. Skaka kastrullen 1-2 gånger under tiden.

  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i durkslag.

  5. Blanda försiktigt musslorna med pastan. Strö över persilja och mal över peppar. Servera med gott bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!