00000

Recept på Pasta Puttanesca. Såsen kan förberedas. Pastan kokas precis före servering.

För 6 portioner

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
5 sardelfiléer (ca 10 g)
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
1/2 dl kapris
1 dl kalamataoliver mini (75 g)
olivolja
salt + nymald svartpeppar
420 g pasta, t ex tagliatelle

30 min

Gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken. 
Finhacka sardellfiléerna.
  2. Fräs vitlök och sardeller i 
3 msk olja ca 3 min på svag värme. 
Se till att vitlöken inte blir bränd!
  3. Tillsätt tomater, kapris och oliver. Låt småkoka under lock ca 15 min. Krydda med 1  1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och blanda med tomatsåsen. Servera genast.