Pasta puttanesca

55555

Pasta puttanesca, en vardagsräddare! Snabblagad, enkel och av få råvaror. Med pasta, några konserver och en bit parmesan trollas pasta puttanesca ihop på en kvart.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta gärna linguine eller spagetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl kapris
150 g oliver urkärnade
6 sardeller
2 msk olivolja
1 förpackning tomater krossade (500 g)
2 krm salt
2 krm svartpeppar nymald
1 knippa bladpersilja

Tillbehör:

riven pecorino- eller parmesanost

15 minuter

Pasta puttanesca – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka kapris, oliver och sardeller. 
  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 5 min tills löken är mjuk. Tillsätt sardeller, kapris och oliver och fräs ca 1 minut. Häll över tomater och koka ihop 3-4 min. Krydda med salt och peppar. 
  3. Hacka persiljan. Låt pastan rinna av. Vänd ner persilja och pasta i såsen. Servera genast med riven ost.

Recept av Lisa Lemke:

Det här är en av mina vardagsräddare som hela familjen älskar. Det blir varm, vällagad middag på en kvart!

 

Fler recept med: Italienskt, Pasta