Pasta primavera

Den här rätten är också god att servera kall som sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g lax - varmrökt, eller sik
  • 0,5 babyspenat - påse, färsk (80 g) eller spenat
  • 5 salladslökar
  • 1 körvel - kruka
  • 1 knippa dill - liten
  • 400 g pasta - t ex linguini eller tagliatelle

Sås

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk socker - eller honung
  • 1 citron - pressad saft av, ca 0,75 dl
  • 1 apelsin - pressad saft av, ca 1 dl
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Garnering

  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda senap, socker, citron- och apelsinsaft. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  2. Rensa laxen och dela den i bitar. Blanda laxen först med hälften av såsen, sedan med spenat, strimlad salladslök, hackad körvel och dill.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Blanda den med resten av såsen.

  4. Toppa med lax och grönsakerna.

  5. Garnera med kapris och mal över lite peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!