00000

Ett snabbt, enkelt och smalt recept på pasta pesto med cashew och jordnötter.

För 4 personer

Ingredienser

500 g pasta, t ex tagliatelle
1 dl cashewnötter
1 dl jordnötter
2 vitlöksklyftor, skalade
1/2 dl finriven parmesanost
100 g riven lagrad ost
1 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
3/4 dl vatten
salt + nymald svartpeppar

Garnering

5 soltorkade tomater
ev basilikablad och parmesanost

20 min

Pasta pesto

 

1. Koka upp pastavatten med salt.
2. Mixa cashew- och jordnötter, vitlök, 
parmesan- och cheddarost, olja och vatten med stavmixer eller i en matberedare. 
Mixa inte för länge om du gillar crunch! 
Krydda med 3 krm salt och 1 krm peppar.
3. Plocka och hacka basilikan, tillsätt till peston.
4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet, häll 
av resten.
5. Blanda pesto, pasta och kokvatten 
i pasta-kastrullen. Låt allt bli genomvarmt.
6. Grovhacka de soltorkade tomaterna och servera med pastan. Toppa gärna med lite basilikablad och riven parmesanost.

Fler recept med: Förrätter, Italienskt, Övrigt, Pasta