Pasta pesto

Ett snabbt, enkelt och smalt recept på pasta pesto med cashew och jordnötter.
Ett snabbt, enkelt och smalt recept på pasta pesto med cashew och jordnötter.
Ett snabbt, enkelt och smalt recept på pasta pesto med cashew och jordnötter. Foto: Stefan Edetoft

Ingredienser

  • 500 g pasta - t ex tagliatelle
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl jordnötter
  • 2 vitlöksklyftor - skalade
  • 0,5 dl parmesan - finriven
  • 100 g lagrad ost - riven
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika - färsk
  • 0,75 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Garnering

  • 5 soltorkade tomater
  • ev basilikablad
  • ev parmesan - riven

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med salt.

  2. Mixa cashew- och jordnötter, vitlök, 
parmesan- och cheddarost, olja och vatten med stavmixer eller i en matberedare. 
Mixa inte för länge om du gillar crunch! 
Krydda med 3 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Plocka och hacka basilikan, tillsätt till peston.

  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet, häll 
av resten.

  5. Blanda pesto, pasta och kokvatten 
i pasta-kastrullen. Låt allt bli genomvarmt.

  6. Grovhacka de soltorkade tomaterna och servera med pastan. Toppa gärna med lite basilikablad och riven parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!