Pasta niçoise

I Sydfrankrike är Nizzasallad, eller sallad niçoise, en kär favorit. Här har jag gjort om den klassiska salladen till en sommarfräsch pastarätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g fullkornspasta - t ex penne eller spiraler
  • 200 g haricots verts
  • 1 gul lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 burkar tonfisk - i olivolja (à 200 g)
  • 1 dl oliver - svarta
  • 1 citron - rivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med när cirka 5 min av koktiden återstår. Häll av kokvattnet.

  2. Skala och hacka löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i 1 msk av olivoljan från tonfisken ca 3 min i en stor stekpanna eller wokpanna.

  3. Tillsätt tonfisk med oljan, oliver, halverade tomater, citronskal och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt – det är gott med lite större bitar tonfisk.

  4. Vänd försiktigt ner den nykokta pastan, bönor och basilikablad. Smaka av med salt och peppar. Ca 620 kcal per portion, 28 g fett, 34 g protein, 56 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!