4.34.34.34.34.3

Den här rätten med pasta och räksalsa är god både varm och ljummen. Se till att köpa väl mogna avokador, de smakar så mycket bättre.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta
400 g räkor, skalade, frysta eller i lag
4 tomater
1 röd chili, t ex spansk peppar
3 vitlöksklyftor
2 avokador
1 kruka koriander
olivolja, salt, nymald svartpeppar

15 minuter

Pasta med varm räksalsa – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tina räkorna eller låt dem rinna av.
  2. Tärna tomaterna. Kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur avokadon. Skär fruktköttet i små tärningar.
  3. Fräs chili och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Blanda i tomaterna och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Låt pastan rinna av men häll 1 dl av kokvattnet i pannan. Vänd ner räkor och avokado i pannan. Häll räksalsan över pastan och repa över koriander. Servera genast.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.