44444

Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås är god vardasmat. Köp tonfisk av bra kvalitet. Se till att den är MSC-certifierad.

För 4 personer:

Ingredienser

2 burkar tonfisk, i olja, MSC-märkt (à 200 g)
2 vitlöksklyftor
6 sardeller
800 g körsbärstomater
1 kruka basilika
75 g parmesanost
olivolja, vinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

300 g pasta, t ex bucatini

20 minuter

Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka sardellerna. Halvera tomaterna.
  2. Fräs vitlök och sardeller i 2 msk olja på medelvärme ca 1 minut. Tillsätt tomaterna och låt dem steka med ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt 1 msk vinäger.
  3. Häll av oljan från tonfisken och bryt den i bitar. Lägg den i såsen och vänd ihop försiktigt.
  4. Häll av pastan, men spara lite av kokvattnet. Repa och hacka basilikan. Vänd ihop pasta, sås, hälften av basilikan och eventuellt lite av kokvattnet. Toppa med resterande basilika och parmesan. Servera direkt.