Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås

Pasta med tonfisk i italiensk körsbärstomatsås är god vardasmat. Köp tonfisk av bra kvalitet. Se till att den är MSC-certifierad.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk - i olja, MSC-märkt (à 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 sardeller
  • 800 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 75 g parmesan
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 300 g pasta - t ex bucatini

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka sardellerna. Halvera tomaterna.

  2. Fräs vitlök och sardeller i 2 msk olja på medelvärme ca 1 minut. Tillsätt tomaterna och låt dem steka med ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt 1 msk vinäger.

  3. Häll av oljan från tonfisken och bryt den i bitar. Lägg den i såsen och vänd ihop försiktigt.

  4. Häll av pastan, men spara lite av kokvattnet. Repa och hacka basilikan. Vänd ihop pasta, sås, hälften av basilikan och eventuellt lite av kokvattnet. Toppa med resterande basilika och parmesan. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!