Pastasallad med tonfisk

Recept på pastasallad med tonfisk, dill, kapris och ägg. Blir det något över är pastasalladen god även kall. Passar också bra att ta med på utflykt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 2 burk tonfisk - burkar (á 185g), i olja
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 dl dill - hackad
  • 0,5 rödlök - finhackad
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk citron - rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - grovmald

Tillbehör

  • 3 ägg - hårdkokta
  • tomat
  • gurka

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

  2. Häll av oljan från tonfisken och dela den i små bitar. Blanda den med creme fraiche, dill, rödlök, kapris, citron och salt.

  3. Blanda den avrunna pastan med tonfiskblandningen.

  4. Servera med kokt ägg, tomat och gurka. Mal över svartpeppar och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!