Recept på pastasallad med tonfisk, dill, kapris och ägg. Blir det något över är pastasalladen god även kall. Passar också bra att ta med på utflykt.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g pasta
2 burk tonfisk burkar (á 185g), i olja
2 dl crème fraiche lätt
1 dl dill hackad
0,5 rödlök finhackad
0,5 dl kapris
2 msk citron pressad
1 msk citron rivet skal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar grovmald

Tillbehör

3 ägg hårdkokta
tomat
gurka

Pastasallad med tonfisk – gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Häll av oljan från tonfisken och dela den i små bitar. Blanda den med creme fraiche, dill, rödlök, kapris, citron och salt.
  3. Blanda den avrunna pastan med tonfiskblandningen.
  4. Servera med kokt ägg, tomat och gurka. Mal över svartpeppar och garnera med dill.