Pasta med tomatpesto

Nu när tomaterna är som godast passar de perfekt att ha i en pesto där tomaterna får spela huvudrollen.
Malin Landquist
Pasta med tomatpesto
Pasta med tomatpesto Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 350 g pasta - t ex linguine
  • 250 g körsbärstomater
  • 60 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta - stor skalad
  • 2 dl basilikablad - löst packade
  • 1 dl parmesan - riven
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Gör under tiden peston. Skölj tomaterna och halvera ca 10 av dem, lägg dem åt sidan.

  2. Mixa pinjenötter, vitlök och basilika till fina smulor. Tillsätt hela tomater, parmesan, olivolja, salt och peppar. Mixa ca 30 sekunder till en grov pesto.

  3. Blanda den varma, nykokta pastan väl med peston. Strö över de halverade tomaterna. Garnera gärna med några extra basilikablad och dra några tag med pepparkvarnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!