00000

Recept på pasta med svamp, parmesan och rimmat fläsk. Kantareller, karljohan eller bara vanliga champinjoner – blanda favoriterna efter behag!

För 4 personer

Ingredienser

1 pkt sidfläsk rimmat skivat (230 g)
225 g blandsvamp
1 lök gul
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk triple peppar (svart-, vit- och grönpepparblandning)
1 tsk flingsalt
300 g papardelle eller annan pasta
2 msk timjan färsk
50 g parmesan riven

30 minuter

Gör så här:

  1. Skär fläskskivorna i 1/2 cm breda strimlor. Stek dem på medelvärme så de blir lite knapriga, ca 10 min. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rensa och skär svampen i  bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken på strax över medelvärme så att svamparna får lite färg, ca 5 min. Krydda med peppar och salt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är kokt. Blanda med hälften av svampblandningen. Lägg upp på djupa tallrikar och fördela resten av svampen och det stekta fläsket ovanpå. Strö över timjan och riven parmesan.