Pasta med svamp, parmesan och rimmat fläsk

Recept på pasta med svamp, parmesan och rimmat fläsk. Kantareller, karljohan eller bara vanliga champinjoner – blanda favoriterna efter behag!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt sidfläsk - rimmat skivat (230 g)
  • 225 g blandsvamp
  • 1 lök - gul
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk triple peppar - (svart-, vit- och grönpepparblandning)
  • 1 tsk flingsalt
  • 300 g pappardelle - eller annan pasta
  • 2 msk timjan - färsk
  • 50 g parmesan - riven

Gör så här

  1. Skär fläskskivorna i 1/2 cm breda strimlor. Stek dem på medelvärme så de blir lite knapriga, ca 10 min. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Rensa och skär svampen i  bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken på strax över medelvärme så att svamparna får lite färg, ca 5 min. Krydda med peppar och salt.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är kokt. Blanda med hälften av svampblandningen. Lägg upp på djupa tallrikar och fördela resten av svampen och det stekta fläsket ovanpå. Strö över timjan och riven parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!